Yoga wordt individueel gegeven door Remko Wyatt. Meer en makkelijker ontspannen en een toegenomen lichaamsbewustzijn zijn de belangrijkste vaardigheden die door middel van yoga ontwikkeld kunnen worden.
Pijn, stijfheid en hardheid in het lichaam kunnen sterk verminderd worden door het regelmatig beoefenen van yoga. Een verbeterde nachtrust wordt vaak gemeld na een tijd beoefenen van yoga, meestal is na de eerste yogales al een diepere slaap merkbaar.
Iemand die zijn leven lang gewend is om hard te werken (met teveel spanning/spierkracht, of een diepere overtuiging heeft dat dingen zwaar zijn) zal souplesse of ontspanningsoefeningen ook met die intentie uitvoeren. De uitvoering zal hard, stevig en snel gebeuren en niet het gewenste resultaat van ontspanning en souplesse hebben.
Is het lichaam hard, gespannen en pijnlijk, oefen dan juist zacht, aandachtig en rustig zodat de spanning niet meer in stand gehouden wordt. Doe juist het omgekeerde van wat aanwezig is.
Vaak zijn mensen gewend om hard te werken om resultaat te bereiken en is het lastig om door te krijgen dat zacht, rustig en aandachtig oefenen veel prettiger is en beter werkt dan hard, stevig en snel. Deze harde manier van werken die al een leven lang gehanteerd wordt, geeft vaak veel spanning en het kost tijd om de knop om te draaien.
Het lichaam heeft daarna ook veel tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe balans die letterlijk op weefselniveau aan het ontstaan is. Yoga kan dergelijke processen begeleiden.

Mindfulness wordt gegeven door Remko Wyatt (VVM lid 2022-61). Er kan aangemeld worden voor een 2-daagse cursus of kortdurende begeleiding.